TRADUCERI Gratuite din Romana in Italiana si din Limba Italiana in Romana

Daca doresti sa faci ajustari la traducerea pe care ai obtinut-o la sectiunea Translator, in aceasta sectiune poti posta pe site, textul de tradus si adresa o rugaminte celorlalti membri sa te ajute.
Eventual daca stii si tu o alta limba straina mentioneaza daca esti dispus(a) sa ajuti la traducerea unui text in / din acea limba, (si eventual in ce conditii).
Share |

Ceilalti au studiat si:2 comentarii:

Anonim,  9 septembrie 2012, 21:09  

C'è carta bianca
sul dolore, sulla pelle
degli uomini.

Nu inteleg exact cum ar trebui sa traduc acest vers, ma poate ajuta cineva? Multumesc.

Anonim,  2 mai 2013, 18:48  

Republica Populară Chineză cuprinde partea centrală şi estică a Asiei, cu o deschidere la Oceanul Pacific.

RELIEFUL Chinei este foarte variat, predominând munţi foarte înalţi şi podişuri întinse. Există, de asemenea şi podişuri joase, depresiuni cu deşerturi şi câmpii netede.
Relieful Chinei are una dintre caracteristicile importante ale reliefului Asiei: treptele de relief principale sunt completate de alte părţi de relief – podişuri înalte (Tibet), depresiuni interioare, podişuri cu munţi tociţi.
Specificul său deosebit este existenţa pe întinderi mari din nordul ţării a unor mari acumulări de loess, care pot ajunge la grosimi foarte mari de 200 de metri.

CLIMA În partea vestică, în deşerturi şi pe podişurile înalte, este o climă continental –aridă, cu diferenţe mari de temperatură de la iarnă la vară. În est este climat continental umed. În regiunile montane înalte, clima este alpină, cu ierni lungi şi aspre. În părţile sudice întâlnim clima musonică, tropicală şi subtropicală.

HIDROGRAFIA Clima şi relieful influenţează reţeaua hidrografică . fluviile Chinei sunt printre cele mai mari din Asia. Cele mai cunoscute fiind : Huanghe, Changjiang, Xijang.

VEGETAŢIA. În zonele muntoase se găsesc păduri de conifere şi de foioase. Ele ocupă în total 1/5 din suprafaţa ţării. În sud-estul ţării , se găsesc păduri subtropicale 8 cu bambus, arbore de camfor, cedru, chiparos ). Spre nord, vegetaţia este săracă, deşertică.

FAUNA. Chinei este foarte bogată şi variată. Pentru ocrotirea elementelor naturale de floră şi faună , în China există peste 100 de parcuri naturale. Printre animalele ocrotite, cel mai cunoscut este ursul Panda.

POPULAŢIA. China este cea mai populată ţară a lumii, având peste 1/5 din populaţia globului. Densitatea medie nu este prea m are, dar se întâlnesc regiuni cu o densitate mare a populaţiei .- În Tibet populaţia este mai rară.
China este o ţară străveche cu o cultură şi o civilizaţie milenară. Din cele mai vechi timpuri, chinezii au cunoscut prelucrarea bronzului, irigaţiile şi felul cum se produce mătasea. De asemenea au inventat busola, praful de puşcă şi hârtia. Dintre marile construcţii se păstrează şi astăzi Marele Zid Chinezesc, cu o lungime de 5000 de km.

ORAŞELE China are o reţea foarte bine dezvoltată de oraşe mari şi foarte mari. Capitala ţării este Beijing. Aici se găsesc palate şi temple străvechi, dar şi construcţii moderne şi industriale. Portul Shanghai se numără printre cele mai mari oraşe ale lumii şi al ţării.

RESURSE NATURALE. Folosind marile resurse de cărbuni, China şi-a dezvoltat o puternică bază energetică. Este prima producătoare mondială de cărbuni.INDUSTRIA Este a treia producătoare de energie electrică. Prima bază siderurgică este China De Nord . China este prima producătoare de minereu de fier şi oţel.

AGRICULTURA Principalele culturi sunt orzul şi orezul, grâul şi bumbacul , pentru fiecare dintre ele China ocupând primul loc mondial.
În sud se dezvoltă pomicultura trestiei de zahăr şi a ceaiului.
Dintre animale se cresc porci, oi capre bovine şi cămile. În privinţa pescuitului China se află pe primul loc în lume.

TRANSPORTURILE sunt în curs de dezvoltare. Se practică cele navale .

COMERŢUL În prezent, oraşul-port Hong Kong participă la volumul comerţului mondial.

  © Invata-Interactiv--Ourblogtemplates-On the Road--Adapted by:Quality-Blog-Templates

SUS